joi, 5 mai 2011

Unora le place ... vintage

În ultimii ani gusturile multora dintre noi s-au îndreptat către stilul vintage. Se cumpără mobilă, ceasuri, îmbrăcăminte, accesorii vechi dar recondiţionate şi        într-o stare relativ bună sau noi dar cu aerul unor vremuri apuse. Se fac remake-uri după filme celebre sau se vizionează cu plăcere filme ale anilor '50, '60, '70. De curând o revistă de cultură s-a vândut la pachet cu o serie de CD-uri  ,,the best of Marlyn Monroe ''. De altfel chipul divei blonde apare din ce în ce mai des imprimat pe tot felul de obiecte. Imaginea unei alte mari actriţe, mulţi ani un simbol al stilului şi rafinamentului, Audrey Hepburn, am văzut-o acum pe tricouri,  medalioane, de parcă am fi contemporani cu protagonista din Mic dejun la Tiffany.
Într-un prezent agitat, în care tehnologia de azi este deja depăşită mâine, încercăm să ne găsim un confort înconjuraţi de lucruri care să ne transfere ceva din calmul şi ,, aşezarea'' timpurilor trecute.
Atâta timp cât nostalgia ,,Ou sont les neiges d'antan? '' va fi generatoare de design şi lucruri de calitate care să fie puţin altfel decât uniformitatea cotidiană putem spune da vintage.






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu